Före renovering – Utvändigt

En verkstad har under en längre tid, i omgångar, “rostlagat” bilen. Lagningarna är amatörmässiga och borde nog helst aldrig ha gjorts då de försvårar en seriös renovering (mer jobb).

 

Den främre balken är relativt välgjord vid ett tidigare tillfälle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det högra strålkastarglaset är trasigt. Bägge vindrutorna är urtagna, det ena är trasigt.

 

Rostiga hörn baktill och rostigt motorrum, mycket jobb!

 

 

 

2 Responses to Före renovering – Utvändigt

 1. rolle johannisson says:

  hej på dig
  tror jag hört av mig förut men gör det igen gärna.
  Undrar lite hur det går med din buss?
  Själv har jag en Vindö 40 och en buss 69 ej split men drömmen är en splitbuss med extra fönster och takluckan men dom går ju inte lösa för pengar.
  Jag opererade mitt knä och tänkte hur jag skulle lösa renoveringen av bussen men fick en bra kontakt i polen , och nu åkte den lastbil dit och blästras, lagas rost, undereds behandlas och sedan så bestämmer jag lack och när den kommer ham så skall nu inredning och uppdaterad motor in.
  Har du bilder på din buss och kanske lite tips på båten, jag jagar ett riullsystem så skall du uppdatera så köper jag ditt gamla ha ha bästa hälsningar Rolle

  • Christofer says:

   Hej Rolle! Det är kul att vi bägge dras med samma laster, Vindö & gamla VW! Med min buss går det framåt, men långsamt. Bygger nu om bakaxeln till IRS, har en nyrenoverad och ombyggd växellåda som skall in, samt bygger på campinginredning. Samtidigt fixar jag båten, har låtit blästra botten för byte från mjölig självpolerande färg till hård biocidfri färg. Ovanpå detta kommer ju naturligtvis den vanliga vårrustningen med slipning, lack och småreparationer. Jag är mao inte sysslolös. Har ju dessutom heltidsjobb och familj med två barn i förskoleåldern…..

   Men kul att du skickat iväg bussen till Polen, jag hoppas att de gör ett gediget jobb och att du blir nöjd. Det har ju verkligen sina fördelar att låta andra göra jobbiga moment, man spar ofta tid. I ditt fall får väl knät också en chans att läka, och det är ju en vettig prioritering.

   Jag har tyvärr ingen känning på rulle. Min är ganska gammal (liksom mina segel), men den funkar bra, och det går ju dessutom att renovera och laga fortfarande. Köpte delar härom året, så det finns fortfarande i butikerna.

   Min båt har annars fått ge vika lite för bussen de senaste åren, jag gör inga superavancerade uppgraderingar nu om jag inte måste, och botten är efterlängtad att få ordning på, men trist – och dessutom ett måste för att få sjösätta i min klubb. Skicka gärna lite bilder på både buss och båt vid tillfälle. Jag skall försöka få tid att uppdatera denna blogg också, har varit väldigt dålig med det på sistone.

   Lycka till med båt och buss i vårsolen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *