Isolering av kylskåp

Idag har jag inlett arbetet med att isolera om mitt kylskåp. Kylskåpet fungerar bra, men det drar lite ström, och jag har fått för mig att jag kan spara lite energi genom att se över isoleringen som suttit sedan 1979. Nedan ses diskbänken och kylboxens öppning då jag börjat borra upp pluggarna till förskruvningarna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diskbänksskivan på väg att demonteras.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Undrar hur bra frigoliten runt kylen isolerar. Jag hade tänkt byta till Isoterms svindyra isoleringsmaterial (av Polyuretanskum), men jag undrar hur mycket bättre det isolerar?

2 Responses to Isolering av kylskåp

 1. Jonas Remmers says:

  Hej
  Jag hittade din hemsida och ser att du har (påbörjat) isolerat om din kylbox i båten. Jag har också en Vindö 40 som jag fixar kylboxen på, men jag tänker att passa på att göra boxen och luckan lite större när det finns lite mer utrymme över. Det skulle vara kul att få kontakt med dig för att se fler bilder och kanske få lite tips och råd för vidare arbete.

  Vänligen
  Jonas Remmers
  070-777 77 33
  jonas.remmers@bredband .net

  • Christofer says:

   Hej Jonas,

   Beklagar mitt väldigt sena svar! Jag har inte skött sidan på länge, mycket annat som tagit min tid och uppmärksamhet, men nu skall jag försöka hålla lite bättre koll. Du har förmodligen redan jobbat vidare med din kyl? Jag bestämde mig slutligen för att inte riva ut den gamla kylen för att förbättra isoleringen, utan tog bort så mycket av den gamla isoleringen som möjligt och sprutade sen in nytt isoleringsskum där jag kom åt. Det har fungerat bra för mig hittills, men skall man få en riktigt bra isolering bör man nog demontera helt och isolera från grunden. Hur gjorde du?

   Undrar Christofer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *